Ние всички обичаме Дубай. Под всички имам в предвид тези които живеем тук по 365 дни в годината .Пред някой проблеми от ежедневието ни обаче всяка усмивка помръква. Всички сме изпитали поне веднъж съчувствие към приятел попаднал в някоя (или всички) от ситуациите по-долу:

1. Да ти поискат монета от един дирхам, и често да ти се случи да нямаш- Ще си кажете къде пък му е проблема на това да нямаш монета на заем? Всъщност в Дубай монетите са толкова често използвани колкото и пясъка в пустинята- почти никога. Монетите тук са нещо за което всички говорят, но малко са виждали с очите си. И за да отговоря на въпроса ви „А, как ви връщат ресто в магазина?“- ами просто си закръглят J

2. Очилата ти се запотяват всеки път щом излезеш на вън- И тук имам в предвид всеки път. С влага достигаща често над 60 %, носенето на очила може да се превърне в най-изнервящото нещо.

3. Да излезеш от салона с чисто нов педикюр и по него веднага да полепне пясък- Пясъка тук е навсякъде. Между пръстите на краката ти, в косата ти, по седалките на колата, на перваза на прозореца, по мебелите, в гънките на дрехите ти.... с една дума- навсякъде.

4. Когато iphone-a ти поправи думата Habibi на Habits- Не ауто корект, това не е грешно!

5. Да си купиш оригинална чанта на Бърбери, но никой да не забележи- Тук има повече копия на оригиналите дори от Китай. Всички (добре де повечето) живеещи тук се радват на идентично с оригинала копие купено от местният пазар и то на цена над десет пъти по-евтина от тази в Мола.

6. Да се опиташ да обясниш на познатите си което не живеят тук, че брънч (Brunch)не е онова ядене между закуската и обяда- Нека си го признаем- Всъщност брънча си е цял ритуал. Няма петък без брънч. Всеки уважаващ себе си хотел и ресторант прави брънч между 10 сутринта и 4 следобед. Срещу 50 до 100 евро се на слаждаваш на неограничени количества храна и и шампанско.

7. Когато безплатен wi-fi има само на две места в мола- Аз бих казала дори и по-рядко. Безплатният интернет тук е рядко срещано явление.

8. У дома или в офиса е прекалено горещо без климатик,но и ужасно студено с него- Тук решение на проблема няма. В офиса ти е 22 градуса навън над 50. Точка.

9. Когат таксиметровият шофьор слуша по радиото индийска музика- Сцени от филма „Слона моя приятел“ винаги изникват в съзнанието ми

10. Когато си изпиеш всички безплатни напитки по време на Lady`s night- За момичетата тук всеки вторник заведенията предлагат безплатни коткейли и алкохол. Обикновено още при влизане в клуба ти дават жетончета срещу които на бара получаваш безплатно питие. Момента когато те свършат и ти трябва да платиш 20 евро за чаша вино те сломява!

11. Колата ти е заредена на бензиностанцията и пистолета е спрял, но момчето на колонката се бави с обслужването- И тук трябва да обясня доста подробно какво точно имам в предвид. Както предполагате цената на петрола тук е неприлично ниска. Всъщност никой не знае колко евтин е бензина. Никъде няма цени за литър, защото никой не се интересува от това. За около 10 евро пълниш до горе- това е цената. Тъй като всички зареждат до горе обикновено опашките на бензиностанциите са много дълги. Никой не излиза от колата. Сваляш прозореца казваш „ До горе“, пълниш, подаваш парите на момчето на колконката и продължаваш. Хората тук сме малкоооо по-мързеливи.

12. Iphone-a ти показва че е прегрял и има нужда да се охлади- И това всеки ден от лятото!

13. Поръчваш храна и сега трябва да чакаш доставчика- Тук поръчваме всичко- храна от ресторанта, минерална вода, домати и краставици от магазина, дори и кутия цигари. Доставката е безплатна и навсякъде.

14. Водата от кранчето със студена вода никога не е студена- Има в предвид никога! Водата тук както ще се досетят повечето не идва от почвата. Вместо това се преработва от морето, а водните варели на сградите се намират на покривите на сградите. Това прави водата от студеният кран да е винаги топла, понякога дори прекалено гореща.

15. Бутона facetime на телефона ти само си стои там и не може да се използва- Viber, Facetime a до неотдаван и Skype са неизползваеми на Дубайска почва. Причината- местните телефонни оператори си правят пари от монопол.

16. Когато 5 души искат да си хванат такси- Е, това няма как да стане. Не само че е забранено от закона, но и никой, пак повтарям, никой шофьор няма да поеме риска да ви качи и да престъпи закона. Второ такси, моля!

17. Радарите- Над 550 радара в града следят водачите за превишена скорост. Няма как да се изплъзнеш и да, всички работят в отлично състояние!

18. Когато поп звездите запеят колко много обичат лятото- Та ние живеем в Дубай, а лятото е най-големият ни кошмар!

19. Всички песни в които се пее TGIF- Уикенда в Дубай е петък и събота, което прави четвъртък последния работен ден за нас. Кога ще изпеете песен за това?!

20. Когато качиш снимка от термометъра на колата си и видиш че твой приятел е качил такава с по-висока температура- Всички чакаме лятото по една причина- да шокираме онези живеещи извън страната качвайки снимки на термометри показващи същинския ад в който се подвизаваме.Момента в който си уловил 50 + градуса на дисплея те кара да се чувстваш горд, че си тук и все още си жив.